Hampaiden valkaisu kannattaa tehdä hammaslääkärin vastaanotolla

Hampaiden valkaisu kannattaa tehdä hammaslääkärin vastaanotolla

24 March 2022
 Kategoriat: Dentist, Blog


Hampaiden valkaisu ja muu esteettinen hammashoito on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Syynä siihen on erilaisten toimenpiteiden helpompi saatavuus sekä matalampi kynnys erilaisiin toimenpiteisiin menemiselle. Aiemmin esimerkiksi hampaiden valkaisu oli vain Hollywood julkkisten ja muiden rikkaiden etuoikeus, mutta nykyään se on myös tavallisten ihmisten saavutettavissa. Valkoiset hampaat yhdistyvät mielessämme moniin toivottuihin ominaisuuksiin kuten esimerkiksi terveyteen, nuoruuteen ja julkisuuden tuomaan suosioon. Terveet hampaat ovat kauniit, mutta kannattaa muistaa, että niillä on myös syvempi psykologinen vaikutus itsetunnon kannalta. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on hampaiden valkaisu, joten jos olet toimenpidettä harkinnut, toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa aiheesta.

Hampaiden valkaisumenetelmiä on paljon erilaisia

On olemassa paljon erilaisia valkaisumenetelmiä ja uusia kehitellään kokoajan. Suurin osa menetelmistä perustuu kuitenkin vetyperoksidin valkaisevaan vaikutukseen. Valkaisun sivuvaikutuksina voi olla esimerkiksi vihlonta sekä kiillevauriot, mutta oikein tehtynä valkaisu on turvallista. Ennen valkaisua kannattaakin käydä hammaslääkärin vastaanotolla varmistamassa, että suu on perusterve ja hoitaa kuntoon sekä ikenet että hampaat. Hampaiden valkaisun voi tehdä turvallisesti sekä vastaanotolla että kotona, mutta kotona tehtäessä kannattaa käyttää vastaanotolta saatuja aineita ja noudattaa hammashoitajan ohjeita, ettei vaurioita hampaitaan. Tehokkain tapa ehkäistä hampaiden kosmeettisia muutoksia on hoitaa niitä hyvin ennaltaehkäisevästi. Ennaltaehkäisevään hampaiden hoitoon kuuluu suun hyvä hygienia, värjäävien ruoka- ja nautintoaineiden välttäminen ja säännölliset hammaslääkärikäynnit. Toiset saavat haluamansa vaalennusasteen hampaisiin jo ehkäpä hammashoitajan suorittamalla hampaidenpuhdistuksella, jossa hampaista voidaan poistaa värjäytymiä. Jos hampaista halutaan kuitenkin vielä vaaleammat, on seuraava askel hampaiden valkaisu.

Hampaiden valkaisu kannattaa tehdä oikein

Osalla meistä on luonnostaan keltaisemmat ja osalla valkoisemmat hampaat. Hampaiden väriin vaikuttavat myös erilaiset ruoka-aineet, jotka värjäävät hampaita, sekä ikääntyminen ja tupakointi sekä jotkut lääkeaineet tai sairaudet. Nykyään on olemassa kuitenkin erilaisia keinoja valkaista hampaita ja käsittelyiden hinnat ovat myös nykyään paljon halvempia. Tärkeintä menetelmän valinnassa on, että sopii hampaille, eikä vahingoita niitä. Sen vuoksi onkin suositeltavaa käydä hammaslääkärin tarkistuksessa ennen valkaisua, sekä suorittaa hampaiden valkaisu mieluiten suuhygienistin ohjauksessa. Hamapiden valkaisuja suorittaa esimerkiksi Hammaslääkäriasema Diana.